Boka tågresor på nätet

Att resa med tåg är ibland att föredra om man reser inom Sverige. På tåget kan man koppla av och eventuellt förbereda sig för föredrag om man åker på affärsresa eller för reseplanering om man tågluffar. Tåg tar ofta lite längre tid än att flyga men i gengäld så åker man direkt från city och anländer direkt i city samtidigt som man är utvilad och har sluppit stressa genom biljettkontroller och bussfärder med sin packning.

Att boka sina resor i Sverige gör man enklast på SJ:s hemsida. Här kan man boka biljetter ända fram till någon timme innan avfärd. De billigaste biljetterna hittar man om man är ute i god tid med sin bokning men det finns även en chans att hitta en sista minuten biljett för sin resa.

Reser man med tåg i Europa eller i andra länder utanför Europa kan man även då boka sina resor på nätet. Ofta får man bättre pris ju tidigare man bokar samtidigt är man garanterad plats på tågresan när man väl kommer till resmålet. Det går att i flera länder köpa tågpass. Detta innebär att man kan resa med tåg hur mycket man vill under en viss tidsperiod eller så finns det alternativa tågpass som låter en resa ett visst antal mil på sin tågbiljett.

Alla stora järnvägsbolag runt om i världen har bokningsmöjligheter på nätet. I vissa undantagsfall finns det biljettmäklare som kan hjälpa en att boka tågresor på resmålet mot en liten avgift.

Tänkt på att ha lite marginal om man ska flyga till ett resmål och därefter fortsätta med tåg då det är vanligt med förseningar i flygtrafiken.

På nätet finns det ett antal sajter som hjälper en att hitta fram till de olika järnvägsbolagen i respektive länder. Ett annat mycket informativ sajt för detaljer kring tågresor och dess bokningar är på de olika reseforumen runt om på nätet. Här finner man oftast snabb och korrekt information om hur man går tillväga för att boka tågresan på nätet.

Precis som vid hotellbokningar är det kvittot som man får för sin tågbokning man ska visa upp så man kan hämta ut sina biljetter i biljettluckan i samband med avresan med tåget. I några fall får man kompletta resehandlingar som används för direkt resa.

Om man tågluffar kan det ibland vara värt att kombinera tågresan med till exempel buss eller färja. Detta innebär att man kan resa till billigare priser mellan städer och framförallt olika länder.

Annons