Boka hotell

Att boka sitt hotell på nätet är både enkelt och bekvämt. Här kan man i lugn och ro ta del av alla hotell på resmålet, vilket normalt är betydligt fler än vad resebyrån kan erbjuda. På resesajter där man kan boka hotell hittar man all information om hotellet, var hotellet ligger, priser och oftast även information om sevärdheter och andra aktiviteter på hotellet eller i dess närhet. Ofta finns även bilder på rummen och hotellets allmänna utrymmen ibland erbjuds även panoramamiljöer där man kan stega runt i rummet och på hotellet och får sig en bra översyn.

Priserna på hotell är precis som priserna på flygresor avhängt olika säsonger. Under högsäsong kan det vara både dyrt och fullbokat på de hotell man helst önskar. Då behöver man vara ute i god tid eller se sig om efter ett likvärdigt hotell i området. Under lågsäsong är det ofta priskrig på hotellen och det går att hitta boende till riktigt bra priser.

På de resesajter där man kan boka hotell får man möjlighet att själv ange vilka datum man vill bo på hotellet och man får även direkt besked om det finns plats på hotellet. Efter att man har betalat sitt boende med kort får man en handling som bekräftar att man har betalt och handlingen ska medtas till resmålet och visas upp i samband med incheckningen.

Eftersom det ibland kan vara svårt att bedöma ett hotells standard och framförallt service enbart på bilder och allmän textinformation kan man söka på hotellnamnet på Internet och få upp massor av reseforum med information från andra personer som har besökt hotellet.

Innan man bokar och betalar sin resa bör man ta del av villkoren från hotellet. Här finns information om avbokningsregler, om det föreligger straffavgifter och när man senast måste infinna sig på hotellet för att inte förverka sin rätt till rummet. Dessa villkor kan skilja mellan olika hotell men är viktig information med tanke på när man landar på resmålet. Är det osäkert så kontakta hotellet per e-post och meddela omständigheter som sen eller tidigare ankomst.

Tänk på att det under lågsäsong inte är några problem att hitta boende på resmålet. Ibland kan det vara värt att endast boka en eller ett par nätter på hotellet för att prova på vilket möjliggör att det är enkelt att byta hotell om man inte är nöjd eller finner ett bättre till lika bra pris. Observera att man inte ska ge sig på att chansa med hotellbyte under högsäsong.

Annons