Boka flygresor på nätet

Att boka flygresor på nätet är både enkelt och betydligt billigare än att boka hos en resebyrå. Om man bokar i god tid finns möjlighet att hitta riktigt billiga flygresor. Till vissa destinationer i Europa kan man hitta erbjudanden om flyg för bara någon krona + flygskatt, men då gäller det att ha tur och vara ute i god tid.

När man söker efter reguljära flygresor finns det flera resesajter som kan söka hos. Dessa sökmotorer söker igenom flera olika flygbolag och kan därmed lämna olika förslag i olika prisklasser. Ofta kan priserna skilja mellan morgon och kvällsflyg beroende på vilket flygbolag man väljer.

Reguljärflyget blir dyrare under skollov, helger och under semestermånaderna. Har man viss flexibilitet i sina resdatum kan man göra fynd genom att resa lite tidigare eller senare och eventuellt även stanna bort någon dag längre, i dessa fall kan man spara upp till flera 1 000 lappar. Normalt sett är flygresor dyrast fredag till och med måndag. Mellan tisdag och torsdag går priserna för flygresan generellt ned och det är under dessa dagar man kan göra riktigt bra fynd.

Även resmålen har sina hög och lågsäsonger. I Asien har man högsäsong under sommaren och även en månad under vintern, december. Kan man vänta till månaden efter kan man hitta priser till ungefär halva priset mot vad flygresorna kostar under högsäsong.

När man bokar sin flygresa på nätet och betalar med kort får man oftast en E-ticket direkt till sin e-postlåda. Detta är en resehandling och man skriver enkelt ut den på sin skrivare och tar med den till flygplatsen när man ska resa. Att boka resan och betala på nätet går fort och man är även säker på att man får det bästa priset för den resa man ska göra, utifrån de förutsättningar man har uppgivit.

Tänk på att de flesta reguljära flygbiljetterna man köper på nätet avser just exakt den specifika resa man har bokat. Detta innebär att om man behöver byta dag eller tid för sin resa så är flygresan oftast inte ombokningsbar. Kontrollera vilka villkor som gäller för detta flygbolag. Ibland kan man mot tillägg få köpa till möjligheten att kunna boka om sin resa. Om resan sker senare än någon dag framåt rekommenderas att man även köper till avbeställningsskydd. Det är en liten kostnad som innebär att man kan avboka sin resa och få sina pengar tillbaka om detta sker senast ett dygn innan avresa.

Kontrollera dina resehandlingar direkt när de kommer så att alla uppgifter stämmer. Det är viktigt att ditt namn på resehandlingen matchar det namn som finns i passet. Kontrollera även datum för avresa och hemkomst. Om man upptäcker felaktigheter ska man omgående kontakta flygbolaget för att begära rättelse av resehandlingen.

Annons