Boka charter på nätet

Charterresor brukar oftast bokas i samband med skollov eller semestrar. Det är en bra reseform när man vet vart man vill åka, när man vill åka, hur man vill bo och när man ska vara hemma. Charter brukar ha en reslängd på 1vecka, 2 veckor, 3 veckor eller 4 veckor. I priset ingår allt, flyg till och från resmålet och hotell för tiden på resmålet. Transfer till och från flygplatsen på resmålet ingår också i charterpriset. På så sätt är charter ett bra sätt att resa på. Man har allt betalt avseende resa och logi och det enda som tillkommer är utgifter för mat och aktiviteter.

Idag beställer nästan 70 % av alla charterresenärer sin resa på nätet. Här finner man flera resesajter som erbjuder bra information om resmålet och färdiga charterpaket till ett fast pris.

Man bör definitivt besöka flera resesajter för att på så sätt få bästa pris. Många charterresor kan också hittas på prisjämförelsesajter där man direkt kan jämföra priserna för samma charterresa hos de olika bolagen samtidigt som man även får ta del av tidigare resenärers bedömning om de företag som säljer resan.

Man kan också söka fram de olika delarna i resan själv, först söker man fram flygpriserna till resmålet och därefter hotell på resmålet. I detta fall kan man hitta betydligt bättre priser för sin resa. Är man dessutom lite flexibel med de datum man kan tänka sig resa på exempelvis på en tisdag istället för en måndag och kanske stanna borta 8 dagar istället för 7 dagar kan man ha tur att spara tusenlappar på sina resor. Generellt är priset för flyg dyrast från fredag till och med måndag. Tisdag till och med torsdag kan priserna på en flygstol skilja på upp till tusentals kronor.

Är man inte beroende av att resa under sommarsemestern eller under skollov så ska man absolut försöka hitta resor under andra perioder. Här kan priserna skilja så markant att man nästan kan åka två gånger för samma pengar som det kostar under de så kallade högsäsongerna.

När man bokar och betalar sin charterresa på nätet med kort så ingår ofta en reseförsäkring. Både Visa och Mastercard har dessa försäkringar.

Information om nya resmål hittar man enklast på olika resesajter på nätet. Här finner man reseguider och även en del forum där resmålet diskuteras. Här får man information om sevärdheter och om det är något speciellt man ska se upp med eller tips om något man inte får missa.

Annons