Boka bussresor på nätet

Att boka bussresa på nätet brukar vara ganska smidigt och fungera mycket bra om man håller sig till de större bussbolagen. Det finns flera bussbolag i Sverige som erbjuder möjlighet att boka sina bussresor på nätet till de flesta orterna i Sverige. Det finns även några bussbolag där man kan boka bussresor till de större städerna i Norden men även ut till olika städer i Europa.

På vissa resesajter avsedda för bussresor hittar man länkar till olika europeiska bussbolag där man kan göra sina bokningar och betala sina biljetter direkt på nätet. Fördelen med att boka är att man är garanterad plats men även att man får platsen till ett garanterat pris. Även för bussar brukar regeln gälla att ju tidigare man bokar desto billigare biljetter kan man finna.

För långfärdsbussar ibland annat Australien och även i USA finns det ett flertal stora bussbolag som accepterar bokningar på nätet. Om man är säker på sina avresedatum och vet när man anländer till resmålet kan det vara smidigt att man är garanterad plats och har bussresorna betalda.

Tänk på att det är vikigt att resan blir konfirmerad och att betalningen har registrerats. Det är det kvitto eller resehandling som de skickar ut vid betalning som är färdbeviset och som ska uppvisas i samband med ombordstigning på bussen. I stort så accepterar alla bussbolag att man betalar med Visa eller Mastercard när man beställer sin bussresa på nätet.

På de flesta bussresor finns tillgång till Internetuppkoppling. Tänk på att man hos vissa bussbolag kan boka sittplats på resan och att man då kan boka en plats som har eluttag för datorn, om man vill surfa under tiden man reser. Är man istället mer intresserad av att koppla av brukar de bakersta sittplatserna vara lite lugnare.

Om man kombinerar sina bussresor med andra färdsätt som till exempel tåg eller färja är det viktigt att man har en säkerhetsmarginal för eventuella förseningar. Ofta kan man, i mån av plats, kunna resa på samma biljett men på annan tid än den bokade om förseningar uppstår så man missar sin ursprungliga bokade plats. Kontrollera vilka villkor som gäller för respektive bussbolag om man behöver boka om eller missar sin planerade avresa.

Annons